HORSCH Dani dilera – korist za kupca

Sredinom rujna 2019. održali su se HORSCH Dani dilera. Poslovni partneri iz cijele Europe su prisustvovali ovoj manifestaciji.

Direktor prodaje Christoph von Starck je informirao prisutne o najnovijem prometu i prognozi za slijedeću godinu.

HORSCH-ov glavni prioritet je apsolutna korist za kupca. Dani dilera predstavljaju platformu za obučavanje dilera za kompetentnog sugovornika za HORSCH proizvode i pružanje informacija iz prve ruke.

Ove godine manifestacija je bila još važnija, jer je HORSCH prikazao puno inovacija na ovogodišnjem sajmu Agritechnica. Dileri su se detaljno upoznali sa novim segmentom proizvoda koji obuhvaća mehaničko održavanje usjeva.

Pozvano je oko 190 dilera iz Njemačke i čitave Evrope. Dileri su bili podijeljeni u više grupa, zavisno od zemlje i regije. Predstavnici dilera su se večer prije treninga na zajedničkoj večeri sastali sa upravom firme, koju su predstavljali Cornelia Horsch i direktor prodaje Christoph von Starck.

Slijedećeg dana se održao Dan dilera. Christoph von Starck je u uvodnoj prezentaciji upoznao goste sa trenutnim prometom i prognozom za slijedeću godinu. Naglasio je da posao  ima najviše šansi da se sklopi samo kroz bliskost kupca sa HORSCH-om. I konstantan razvoj usluge servisa je od ogromnog značaja. Na kraju svog govora, direktor prodaje je dao poseban savjet dilerima: „Dokle god ste HORSCH diler, trebate biti pristalica obrade bez pluga.“ Tako je jasno stavio do znanja da HORSCH neće izbaciti plug na tržište.

HORSCH Transformer u radu – jedna od novina u oblasti mehaničkog održavanja usjeva.

Michael Horsch je u svom govoru iznio svoje viđenje budućnosti poljoprivrede. Govorio je i o njegovim iskustvima u sjetvi iz cijelog svijeta i o predviđanjima za žetvu 2019. godine.

Dileri su proveli ostatak dana na polju zajedno sa zaposlenima u odjelima za marketing i prodaju. Upoznali su se sa radom novih strojeva u oblasti obrade zemljišta, sjetve, zaštite bilja i mehaničkog održavanja usjeva. Ovde je bilo živih diskusija između zaposlenih u HORSCH-u i dilera.

Poslije Dana dilera, HORSCH-ovi menadžeri prodaje su prošli internu obuku kako bi stekli poseban uvid u nove proizvode.

Može se zaključiti da su ovi dani obuke i razmjene ideja bili uspješan događaj koji je puno pridonio razmjeni znanja sa dilera na kupca.

Impressum

terraHORSCH

je međunarodni časopis za klijente firme

HORSCH Maschinen GmbH
Sitzenhof 1
DE-92421 Schwandorf
Tel.: +49 9431 7143-0
Fax: +49 9431 7143-9200
terra@horsch.com
www.horsch.com

Odgovorna za sadržaj: Cornelia Horsch
Redakcija: Johannes Hädicke

Priloge su napisali: Camille Blandin, Michael Braun, Lucas Cortinove, Johannes Hädicke, Cornelia Horsch, Phillip Krainbring, Eileen Nicolai, Fábio Benedito Ono, Magdolna Vas, Heike Wolf, Simon Wyatt

Fotografije: arhiva HORSCH, fotografija Petra Kellner, VDI, strana 27: iStock.com/ hfoxfoto (CO2), Seite 29: iStock.com/dhughes9, Farming Photography, Adrienn Fekete-Pálfi, Johannes Hädicke, C. Kappes, Simon Wyatt, Ceres Award: © Timo Jaworr za agrarheute

Prijevodi: engleski: Heike Wolf; francuski: Stéphane Proust, AeC Traduction; poljski: Barbara Dudkowski; ruski: Vyacheslav Veklenko, portugalski: Arno Dallmeyer, slovački: Marian Kukučka, srpski: YU-DNI d.o.o, hrvatski: GRAPAK d.o.o.

terraHORSCH izlazi dva puta godišnje na njemačkom, engleskom, francuskom, hrvatskom, poljskom, portugalskom, ruskom, slovačkom, srpskom, češkom i mađarskom jeziku
Časopis i svi u njemu sadržani prilozi i slike su zaštićeni autorskim pravom. Svako komercijalno korištenje van granica određenih zakonom o autorskom pravu zabranjeno je bez saglasnosti izdavača.

Produkcija i grafička obrada: Beckmann Verlag GmbH & Co KG, Lehrte
Štampa: Frischmann Druck und Medien GmbH, Amberg