Povijest tvrtke Jerković seže u davnu 1958. godinu gdje se obitelj Jerković ozbiljno bavi uvođenjem mehanizacije u poljoprivrednu proizvodnju. Nizom uspješnih godina već 1970. Na tržištu djeluje kao prodajno – servisni partner a od 1978. godine surađuje sa tvrtkom CLAAS.

Nakon 2000. god Jerković d.o.o. postaje partner tvrtki Claas te prerasta u GLAVNOG OVLAŠTENOG PARTNERA za istočnu Hrvatsku. Također zastupamo tvrtke Horsch, Strautmman, Umega Agro te smo ekskluzivni zastupnik poljoprivrednih navigacija Trimble za cijelu Republiku Hrvatsku.

Novi poslovni objekat  „Servisni centar poljoprivredne mehanizacije“ se nalazi u gospodarskoj zoni Općine Koška i to na površini od 2,8 ha .Ukupna  površina zgrade  je 2000 m2 (25x 80 m)visine 11m , pored i oko nje se nalaze  manipulativne  površine s parkiralištima za osobne automobile i strojeve  je 4500 m2 a preostali dio 2,15 ha je zelena površina. Sama zgrada građena  je prema najnovijim tehnološkim rješenjima u smislu opravdanih mjera za poboljšanje energetskih  svojstava zgrada radi smanjenja potrošnje energije te ne škodljivosti za okoliš (co2)  a koristeći obnovljive  izvore energije  poput sunčeve energije kao i koristeći temperaturu okolnog zraka s dizalicom topline. Cijela zgrada ima podno grijanje dizalicom temperature ili(dodatak)  visoko iskoristivim kondenzaciskim kotlom .Hladjenje je isto  putem dizalice temperature centrano.Sama po sebi zgrada  prema normizaciji  spada u energetski razred A+.

Sam naziv Servisni centar polj. mehanizacije  govori za sebe, radionički prostor s pomočnim prostorijama  veličine  1300 m2  ,skladište rezervnih dijelova i prostor za preuzimanje dijelova  400 m2 , izložbeni prostor 200 m2,  niz ureda sve ukupno 300m2 + edukativni prostor 110  m2 ,dvije sale za sastanke  80 m2  i jedna staklena galerija  60 m2,zgrada  je opremljena s tri kuhinje 100 m2 i 3 sanitarna čvora s 35 m2 + 2 tuša  i invalidskim sanitarnim čvorom  od 5m2.   Vrlo skladnim povezivanjem prostorija u prizemlju i jasnim oznaka  svakog ureda posjetioc (stranka) može doći do brzog kontakta  s  voditeljem prodaje kao i prodajnim predstavnicima tvrtke, financijskim odjelom ,odjelom za rezevne djelove ,odjelom za servis i servisnom radionicom  to sve u krugu 20 m.

Ulaskom u krug vidljivo je da centar ima dva ulaza .Desni ulaz je namjenjen za dostavu ili isporuku rez dijelova  i vodi do skladišta rez.dijelova. Lijevi ulaz centra je glavni ulaz jasno je odmah   gdje se nalaze parkirališna mjesta za automobile posjetioca kao i parkirališno mjesto za invalide  ili strojeve za servis.Kada se ulazi s istočnog glavnog ulaza u zgradu koji je (pripremljen isto za invalide)ulazi se  u izložbeni  prostor (salon) i odmah se vidi da se tu nalazi pult iza kojeg je skladište rezervnih dijelova .S lijeve strane niz hodnik  su redom uredi od direktora ,knjigovodstva /financija ,voditelja prodaje  a s desne strane niz hodnik se nalazi ured još od  dva prodajna prestavnika .Lijevo i desno se nalaze sanitarni čvorovi(muški ,ženski  i invalidski toalet), stepenice .Dalje je čajna kuhinja  ,čekaonica za stranke na ulazu u servis ,kao i kancelarija od voditelja servisa te ulazak u radionicu. Gledajući desne strane  iz salona se vidi skladište rez.dijelova te unutarnji dio skladišta gdje je prijem roba i isporuka kao i prolaz između skladišta i radionice.

Kat , uz stepenice  gore dolazi se do hodnika ,desno su tri  ureda i sala Lexion za sastanke  te izlaz na staklenu galeriju s prekrasnim pogledom na unutarnji dio salona i kroz velike staklene stjene  krasan pogled na okoliš i polja. Niz hodnik s lijeve strane je  sanitarni čvor i kuhinja s blagovaonom i ostavom. S desne  strane je sala za edukacije opremljena s svim tehničkim pomagalima.Niz hodnik se nalazi izlaz i stepenice u radionički prostor .

Radinica 1300 m2 pod je zaštićen s epoksid smolom protiv masnoća te u pod je ugradjeno podno grijanje.Radionica odiše s velikim staklenim stjenama i vrlo je dostupno svjetlo iz vana naravno u noćnim satima je osvjetljeno s led rasvjetom.U radionici  se na uzdužnim zidovima može primjetiti priprema za kransku dizalicu. Na kraju radionice se nalazi sanitarni čvor za radnike radionice  i prostorija za jauzinu.Na  prvom katu se nalazi  sala Jaguar  u kojoj je predvidjeno  da radnici (mehaničari) imaju svoj prostor za rješavanje naloga itd…Na drugom katu je ostava  za specijalne alate.