Pametniji i učinkovitiji nego ikad: AXION 900 Stage V s CEMOS-om i CTIC-om

Vučna snaga, učinkovitost i udobnost – velika serija traktora AXION 900 tvrtke CLAAS poznata je po ove tri osnovne značajke od pokretanja 2011. godine.

U skladu sa standardom emisije ispušnih plinova Stage V., sada također kombinira CEMOS – prvi interaktivni sustav pomoći i vodeći na ovom polju – s tvornički ugrađenim CTIC sustavom za nadzor tlaka u gumama, pa se snaga i inteligencija kombiniraju na najvišoj razini

Učinkovita kontrola emisije, konstantna snaga

Modeli Stage V modela AXION 900 i AXION 900 TERRA TRAC koriste provjereni 8,7-litreni Cursor 9 šestocilindrični motor tvrtke FPT. Kontrolom emisije upravlja SCRoF sustav s ubrizgavanjem AdBlue i povećanim filtrom i reakcijskim površinama. Recirkulacija ispušnih plinova još uvijek nije potrebna. Pri 1.800 okretaja u minuti, agregat isporučuje maksimalnih 325 do 445 KS, ovisno o modelu. S dokazanim konceptom niskih brzina CLAAS, najveći okretni moment od 1.600 do 1.860 Nm već je dostupan pri samo 1.400 o / min. Kako ne postoji sustav pojačanja, puna snaga dostupna je za svaki zadatak, ako je potrebno. Pouzdani i učinkoviti CMATIC kontinuirano promjenjivi prijenos također osigurava da se puni okretni moment može aktivirati pri svim brzinama – od 0,05 do 50 km / h. Četiri automatski odabrana mehanička raspona omogućuju postizanje visoke ukupne učinkovitosti. Najveća brzina od 50 ili 40 km / h može se postići s uštedom od 1.470 do 1.400 okretaja u minuti u dizelu. Brzina praznog hoda je niskih 650 okretaja u minuti. Vozač može izabrati između tri virtualna raspona za zadaću koja se obavlja.

Maksimalna vuča s kotačima i gusjenicama

Serija AXION 900 od 2017. može raditi s kotačima do 44 inča na stražnjoj osovini. Zajedno s dugim međuosovinskim razmakom od 3,15 m, to je uvijek rezultiralo izvrsnim prijenosom snage na tlo. Prednja i stražnja osovina su standardno odobrene za rad s dvostrukim kotačima. Novost je tvornički ugrađena pred oprema za sustave za kontrolu tlaka u gumama CTIC tvrtke CLAAS. Pomoću pomoćnog kompresora CTIC 2800 s protokom zraka od 2.800 l / min, unutarnji tlak u gumama može se brzo prilagoditi traktoru i – ako je u skladu s tim opremljen – vučenom stroju. Rukovanje u potpunosti podržava ISOBUS i stoga je integrirano u CEBIS terminal AXION 900. Po želji se ISOBUS uređaji mogu kontrolirati i nadzirati putem terminala S10. Funkcijske tipke mogu se slobodno i pojedinačno dodijeliti traktoru i funkcijama stroja.

Kao rezultat statičke raspodjele težine od 50/50 i neopterećenog tereta od 12,5 t, dodatno balastiranje i dalje je potrebno samo za teške vučne radove. Tijekom transportnih radova, AXION 900 uvijek pruža iskustvo sigurne vožnje na bilo kojem terenu, čak i bez balasta. Najveća dopuštena masa je 18 tona.

Seriju modela sa strojevima s pet kotača upotpunjuju AXION 930 TERRA TRAC i AXION 960 TERRA TRAC, predstavljeni 2018. godine, koji sada ujedno zadovoljavaju i standard V emisije. Kao prvi poluvješeni veliki traktori na svijetu s punim ovjesima, smanjili su lijepu figuru na polju, travnjacima i na cesti kombinirajući prednosti potpuno gusjeničnih i standardnih traktora. Univerzalni raspon primjene za najlakše traktore s gusjenicama u ovoj klasi snage proteže se od obrade teškog i srednje teškog tla, rada na sijačicama i žetve vagonima-utovarivačima do posebnih primjena poput crijeva za gnojnicu. Aktivna intervencija upravljanja u brzini gusjeničnih tragova omogućuje čvrst odgovor upravljanja koji je također nježan prema tlu i sprječava rampanje tla tijekom manevara okretanja. S vlastitom težinom od 16,5 t, najveća dopuštena ukupna masa je 22 t – čak i pri vožnji cestama do najveće brzine do 40 km / h. Čak i kada je opremljen najširim gusjenicama gume dimenzija 890 mm, AXION ne prelazi vanjsku širinu od 3 m, što omogućuje jednostavnu registraciju vozila i lakšu vožnju javnim cestama.

Više inteligencije i učinkovitosti s CEMOS-om: prvi put s CTIC kontrolom tlaka u gumama

Traktori serije AXION 900 * mogu se po želji opremiti CEMOS-om, koji je predstavljen 2018. godine, a također je opcija u serijama ARION 500, ARION 600 i AXION 800. Ovo je dostupno kao dodatna oprema za sve traktore na kotačima AXION 900 opremljene CEBIS-om i prvi je interaktivni sustav za pomoć vozaču i sustav za optimizaciju strojeva na traktorima koji omogućava značajno poboljšanje učinkovitosti u usporedbi s ručnim podešavanjem traktora i stroja . Početno praktično iskustvo u obradi tla pokazuje dvoznamenkastu uštedu u potrošnji dizela ili povećanje površinske proizvodnje slične veličine. Moguća je i optimizacija oba parametra. CEMOS uzima u obzir ne samo parametre specifične za traktor poput balasta i tlaka motora, već i podatke o opremi kao što su pojačala vuče. Također je moguće optimizirati postavke za brojne vrste plugova zahvaljujući podacima pohranjenim u pomoćniku pluga.

Traktori na kotačima AXION 900 sa stupnjem V ujedno su i prvi traktori koji kombiniraju CEMOS s tvornički ugrađenim sustavom za nadzor tlaka u gumama CTIC, što prvi put omogućuje inteligentno i dinamično podešavanje unutarnjeg tlaka u gumama tijekom rada, na optimalni način koordinacija s ostalim već spomenutim parametrima i u interakciji s vozačem. To CEMOS trenutno čini najopsežniji i najučinkovitiji optimizator procesa za traktore za upotrebu na terenu.

Upravljanje CEMOS-om dječja je igra, pogotovo jer sustav aktivno istražuje potencijal za poboljšanje i prosljeđuje prijedloge vozaču. Vozač može potvrditi prijedloge ili uputiti CEMOS da istraži alternativne mogućnosti optimizacije.

Standardna CEBIS oprema uključuje 12-inčni CEBIS terminal s mogućnošću ISOBUS-a s visokim kontrastom boja i radom putem okretne / pritisne sklopke ili zaslona osjetljivog na dodir. Terminal S10 može se dodati za podršku GPS PILOT-u, promjenjivoj brzini primjene i funkcionalnosti kontrole odjeljaka. Zajedno s CEBIS-om, istovremeno se može prikazati do 6 kamera. U jednostavnoj CIS + konfiguraciji bez CEBIS i CMOTION višenamjenske poluge, S10 terminal također omogućuje obavljanje ISOBUS aplikacija i specifičnih radova.

Udobnost se dodatno povećala

Zahvaljujući četverosmjernom ovjesu kabine, opcionalno aktivnom ovješenom i ventiliranom vozačevom sjedalu i ovjesu prednje osovine s hodom od 90 mm, kao i automatskom kompenzacijom opterećenja i kočenja, AXION 900 nudi najvišu razinu udobnosti. Novi kožni paket koji se sastoji od kožnih presvlaka za volan, sjedalo vozača i instruktora te naslon za ruke pruža vrhunsku atmosferu i osigurava povećanu dobrobit, posebno tijekom dugih radnih dana. Široko, zakrivljeno stražnje staklo daje vozaču izvrstan pogled na oruđe. Stražnje staklo je opcionalno dostupno zatamnjeno ili grijano.

Pojačavač snage izvan nje

S nosivošću od 11 t straga i izborom od 5,0 ili 6,5 t dizalica sprijeda, AXION 900 i dalje je jedan od najmoćnijih dizača utega u svojoj klasi. Količina protoka od 220 l / min, koja je dostupna kao opcija uz standardni protok od 150 l / min, sada je dopunjena LS pojačivačem. U načinu rada Power Beyond, ovo osigurava još brže i preciznije prilagođavanje brzine protoka zahtjevima priključka.