Jerković d.o.o. predstavio Claas Axion 960 Terra Trac

Tvrtka  Jerković d.o.o., ovlašteni zastupnik za marku Claas za istočnu Hrvatsku, početkom listopada ove godine predstavila je traktor Claas Axion 960 Terra Trac na području istočne Hrvatske , traktor je predstavljen svim većim proizvođačima i koncernima na području istočne Hrvatske za koju je tvrtke Jerković d.o.o. ovlašteni zastupnik.

AXION 900 TERRA TRAC – dostupan u dvije izvedbe modela

 

Za sezonu 2020. AXION je dostupan kao 960 TERRA TRAC i 930 TERRA TRAC. Nakon predstavljanja prototipa na Agritechnici 2017, CLAAS na tržište donosi jedine poluosovinske traktore s punim ovjesom.

AXION 900 TERRA TRAC – jedini polu gusjeničar s punim ovjesom

 S AXION-om 960 TERRA TRAC (445 PS / 327 kW) i AXION-om 930 TERRA TRAC (355 PS / 261 kW), CLAAS predstavlja prve polu osovinske traktore s punim ovjesom. Ključna inovacija je integracija sustava ovjesa TERRA TRAC. Temelji se na tehnologiji poznatoj iz kombajna, gdje se pogon koristi u tvrtki CLAAS više od 20 godina. Koncept polu-gusjeničnog traktora s TERRA TRAC osigurava veliku svestranost. Visoke vlačne sile vozila zadržavaju se bez obzira na radne uvjete kao što su vlaga ili reljef tla. Vučeni i pričvršćeni uređaji također se mogu koristiti pri vrlo malim radnim brzinama uz maksimalnu vučnu snagu.

Zahvaljujući opružnom voznom mehanizmu, prednjoj osovini s oprugom i kabini s oprugom, AXION 900 TERRA TRAC pruža prednosti traktora s gusjenicama u pogledu vuče i zaštite tla i postiže udobnost konvencionalnog standardnog traktora. Podvozje TERRA TRAC osigurava maksimalan kontakt s tlom i maksimalnu površinu kontakta u svakom trenutku s pojedinačno opruženim valjcima. Stoga je AXION 900 TERRA TRAC ugodan i učinkovit na cesti i na terenu, čak i kada se vozi brzinom do 40 km / h.

Potpuna integracija pogona uz pomoć upravljanja

 

Stražnja osovina AXION-a iz temelja je izmijenjena kako bi mogla smjestiti pogone TERRA TRAC. Umjesto lijevka za osovinu za montažu na kotače, za TERRA TRAC su predviđeni posebno dizajnirani nosači. Premošćuju visinsku razliku, omogućuju ukupan raspon viska od 23 ° i štite kardanske osovine pogona. Za upotrebu s traktorom, podvozje TERRA TRAC također je posebno prilagođeno zahtjevima teškog vučnog rada. Da bi se prenijeli visoki zakretni momenti, zupčanici unutar pogona su ojačani, a pogonski kotač povećan. Posebno dizajnirani blokovi trenja na pogonskom kotaču osiguravaju prijenos trenja pogonskih sila na remen i istodobno osiguravaju dobro samo čišćenje kontaktne površine. Inteligentna kontrola pogona gusjenica omogućuje uske manevre okretanja.

Četiri širine gusjenica unutar tri metra vanjske širine

 

Širine od 18 “(457 mm), 25” (635 mm), 29 “(735 mm) i 35” (890 mm) su predviđene za AXION 900 TERRA TRAC. Sa svim gusjenicama, traktori su široki manje od tri metra. AXION TERRA TRAC ima radnu težinu od 16,5 t. S dopuštenom ukupnom težinom od 22 t, moguća je nosivost od 5,5 t.

Razina traktora može se podesiti s pogonom TERRA TRAC. Visina postolja može se podesiti po visini u rasponu od 120 mm, vrlo jednostavno putem CEBIS-a. Primjerice, točka povlačenja priključka može se optimalno prilagoditi visinom točke spojke.

Uz integriranje TERRA TRAC postolja, CLAAS je također prilagodio dizajn i mjesto spremnika za gorivo. Sad ima do 860 litara i tako omogućuje duge radne dane.

Podsjetimo, tvrtka Jerković je u listopadu 2019. godine otvorila svoj novi servisni centar u industrijskoj zoni Koška. Direktor pritom naglašava kako s ponosom može reći da prodaja nije jedini ključni faktor u njihovom odnosu s kupcima. Iako je među važnijima, svojim kupcima nude cijeli lanac usluga – od servisa i rezervnih dijelova, obuke, pripreme za prihvat ovakvih tehnologija, do posebnih uvjeta za preciznu poljoprivredu i satelitsku navigaciju strojeva.