Veći okretni moment za snažni XERION

Za 2020. seriju traktora XERION s visokim pogonom koristi prelazak na motore koji udovoljavaju standardima emisije 5 stupnja, s dodatnim novim modelom i usvajanjem zaslona osjetljivog na zaslon CEBIS.

Jedinstveni dizajn CLAAS XERION i njegov vrlo učinkovit prijenos snage na četiri kotača jednake veličine koji pružaju maksimalnu površinu dodira kako bi se omogućila iznimna razina prianjanja, minimalno proklizavanje kotača i smanjeno sabijanje, čine ovaj idealnim traktorom za obradu visoke konjske snage.

Nakon usvajanja najnovijeg Mercedes-Benz motora s standardom Stage 5, novi model, XERION 4200 predstavljen je umjesto trenutnog XERION 4000. Razvoj 462hp u odnosu na 435hp za odlazni model, kao i prije XERION 4200 sa u verziji TRAC s fiksnom kabinom, ili TRAC VC s rotirajućom kabinom i specijalni SADRŽAJ TRAC s prednje postavljenom kabinom.

Iako izlazi snage za snažnije XERION 4500 i XERION 5000 ostaju isti pri 490 konjskih snaga i 530 konjskih snaga, maksimalni okretni moment kod sva tri modela je povećan. Na XERION 4200, vršni moment je 2200Nm, raste na 2400Nm na XERION 4500 (do 100Nm) i 2600Nm na XERION 5000 (do 150Nm).

Operateri će također primijetiti da je i brzina praznog hoda motora ovih motora sada niža, smanjena na 730 o / min sa 800 o / min, što će smanjiti i buku i potrošnju goriva u praznom hodu. Interval servisa također je sada povećan sa 500 na 1000 sati.

Da bi postigao 5. fazu, motor na XERION-u koristi novi emisijski sustav koji koristi SCR katalizator u kombinaciji s katalitičkim pretvaračem oksidacije dizela (DOC) i filtrom čestica dizela (DPF). Kao i prije, sustav za naknadnu obradu nalazi se ispod desne strane kabine, pa izbjegavajte vanjski spremnik uz kabinu.

U kabini operater sada ima mogućnost novog vrhunskog kožnog sjedala koje se grije i ventilira. S desne strane rukovaoca nalazi se novi naslon za ruke, koji u skladu s ostatkom traktora CLAAS sada uključuje najnoviji terminal zaslona osjetljiv na dodir CEBIS.

Putem CEBIS terminala osjetljivog na dodir, operater sada ima jednostavan pristup do pet različitih modela upravljanja na XERION-u. Osim korištenja gumba DIRECT ACESS na naslonu za ruke, tapkanjem odgovarajućeg dijela slike traktora na velikom 12-inčnom zaslonu, otvorit će se i odgovarajući dijaloški prozor za izravan pristup mnogim funkcijama, poput motora, Postavke PTO-a ili kalemnog ventila.

Uz zaslon osjetljiv na dodir, sve funkcije CEBIS-a također se mogu prilagoditi kao i prije pomoću okretnog / pritisnog prekidača i tipke ESC na naslonu za ruke. Do tri razine izbornika mogu se prikazati jedna uz drugu i u otvorenim prozorima, postavke se mogu mijenjati pomoću brojčanika ili klizača +/-.