Ponovo u HORSCH-u: Hubertus Bultmann

Rukovoditelj odjela F & E

Hubertus Bultmann je novi rukovoditelj odjeljenja za istraživanje i razvoj. Na toj poziciji je već bio prije nekoliko godina. U sječnju ove godine se opet vratio u HORSCH. terraHORSCH ga je pitao šta ga je motiviralo na taj korak.

Hubertus Bultmann u tvrtci HORSCH vodi službu za istraživanje i razvoj, koje se sastoji od jedanaest timova i 100 zaposlenih.

terraHORSCH: Gospodine Bultmann, da li možete kratko da nam nabrojite najvažnije točke u vašoj profesionalnoj karijeri?
Hubertus Bultmann: Odrastao sam na jednom poljoprivrednom gospodarstvu u Sjevernoj Rajni-Vesfaliji. To je bio razlog zašto sam se odlučio da studiram agronomiju na sveučilištu u Göttingenu. Poslije završenih studija sam želio da produbim znanje o poljoprivrednoj mehanizaciji i zato sam dodatno završio studije strojarstva, smjer poljoprivredna mehanizacija. Tijekom svojih studija sam zatim obavljao razne prakse i sezonske poslove u zemlji i inozemstvu. Profesionalnu karijeru sam počeo kod jednog proizvođača traktora i kombajna. 2010. sam došao u HORSCH i moj zadatak je bio da izgradim tehničko upravljanje proizvodima. Do početka 2015. godine sam tamo radio i na kraju sam bio rukovodilac odjeljenja za istraživanje i razvoj. Iz privatnih razloga sam zatim prihvatio ponudu za mjesto eksternog međunarodnog rukovoditelja. Nekoliko godina sam prikupljao iskustva u jednoj globalnoj korporativnoj strukturi, koja nisam želio da propustim. Počev od siječnja 2019. godine sam opet na mjestu rukovoditelja službe za istraživanje i razvoj u tvrtki HORSCH i odgovoran sam za sve proizvode u području sjetve, kultivacije i logistike.

terraHORSCH: Ali ne i za područje zaštite bilja?
Hubertus Bultmann: To je točno. Za razvoj tehnologije zaštite bilja je odgovoran Theo Leeb. Jako cijenim intenzivnu komunikaciju sa kolegama iz Landaua. Blisko surađujemo u područjima kao što je na primjer razvoj elektronike. U budućnosti želim da neka elektronska rješenja iz područja samohodnih prskalica učinim dostupnim i za priključne strojeve i da kupcima ponudim dodatnu korist.

Dio moje radne svakodnevnice je i to da ponekad isprljam ruke.

terraHORSCH: Šta je točno vaš zadatak kao rukovoditelj službe za istraživanje i razvoj?
Hubertus Bultmann: Moj zadatak je da strateški rukovodim razvojem proizvoda za tvrtku HORSCH i da upravljam svim odjeljenjima u okviru istraživanja i razvoja. Naš je cilj da na tržištu nudimo najbolje strojeve! Pri tom uvijek pokušavamo da se orijentiramo prema naša tri osnovna principa – brže, jednostavnije, sigurnije: ako postupak kultivacije nezavisno od mnogih vanjskih utjecaja uvijek funkcionira sigurno i precizno, bez obzira da li se radi o obradi zemljišta ili sjetvi, onda to donosi direktne prednosti. Idealno je, naravno, ako se strojem uz to rukuje lako i intuitivno. Ako još i uštedimo vrijeme bržom obradom, odnosno većim površinskim učinkom, odmah dolazimo i do primjetno manjih troškova. Da bismo uvijek bili blizu kupca, meni je važno da njegujem kontakte sa gospodarstvom, ali i sa pokretačima u našoj branši. No to ne važi samo za mene, već i za cijeli moj tim. Samo tako možemo razumjeti stvarne zahtjeve koji se postavljaju pred nas.

terraHORSCH: Koliko često se sami nalazite kod kupca na parceli?
Hubertus Bultmann:Oko 30 posto svog vremena provedem na putu, najradije baš na parceli. To mi uvijek pruža važne informacije i pomaže mi da donesem prave odluke.

terraHORSCH: Zašto ste se vratili u HORSCH?
Hubertus Bultmann: Moj povratak u HORSCH nije bio planiran, ali je ipak ispalo tako. Nakon intenzivnog razmišljanja zajedno sa mojom obitelji, odlučili smo se za tu mogućnosti. Pored dobrog osobnog odnosa sa obitelji vlasnika presudan je bio jak fokus na kupce u tvrtci HORSCH: zbog poljoprivrednih korijena poduzeća blisko smo povezani sa kupcima i trendovima u ratarstvu.  Osobni postupci se uvijek preispituju u smislu stvarne dodatne koristi za kupca. To mi se vrlo sviđa i potiče me da ni ja ne budem samo konstruktor strojeva, već i poljoprivrednik.

IZVOR : terraHorsch 18/2019

IMPRESSUM terraHORSCH je međunarodni časopis za klijente tvrtke HORSCH Maschinen GmbH Sitzenhof 1, DE-92421 Schwandorf Tel.: +49 9431 7143-0, Fax: +49 9431 7143-9200 terra@horsch.com, www.horsch.comOdgovorna za sadržaj: Cornelia HorschRedakcija: Johannes HädickePriloge su napisali: C. Blandin, M. Braun, A. Brockmann (prianjanje), J. Hädicke, C. Horsch, N.L. Neumann, E. Nicolai, J. Noordhof, H. Wolf, S. WyattFotografije: Arhiv HORSCH, fotografija Petra Kellner, A. Brockmann (prianjanje), G. Bröcker (privatna), J.-P. Kihm (privatna), J. Noordhof, S. WyattPrevodi: engleski: H. Wolf; francuski: S. Proust, TCA Consul-ting; poljski: B. Dudkowski; ruski: V. Veklenko, mađarski: M. Vas, portugalski: A. Cini, češki: tetras, slovački: MM PressterraHORSCH izlazi dva puta godišnje na njemačkom, engle-skom, francuskom, poljskom, portugalskom, ruskom, slovač-kom, češkom i mađarskom jeziku.Časopis i svi u njemu sadržani prilozi i slike su zaštićeni autorskim pravom. Svako komercijalno korišćenje van granica određenih zakonom o autorskom pravu zabranjeno je bez suglasnosti