Tri srebrne medalje za CLAAS inovacije

Tri srebrne medalje za CLAAS inovacije

DLG dodjeljuje trima CLAAS-ovim inovacijama srebrne medalje na sajmu Agritechnica. Uz APS SYNFLOW WALKER, novu vršidbenu jedinicu u modelima kombajna sa slamtresima LEXION i CEMOS AUTO CHOPPING za automatsko podešavanje sjeckalice za slamu, nove serije LEXION dodijeljene su dvije srebrne medalje. CEMOS AUTO PERFORMANCE kontrolira snagu motora i brzinu kretanja silažnog kombajna JAGUAR.

Srebro za novu vršalicu iz serije LEXION

S APS SYNFLOW WALKER-om, LEXION 6000 i 5000 postavili su nove standarde za učinak izvršavanja i odvajanja zrna kombajna sa slamotresima . Potpuno nova jedinica za izvršavanje sadrži bubanj s pred-akceleratorom od 450 mm, bubanj od 755 mm sa deset šipki za raspršivanje i dodatni separacijski bubanj promjera 600 mm ispred rotora. Širina jedinice iznosi 1.700 mm kod modela serije 6000 i 1.420 mm kod modela serije 5000. Veliki promjeri bubnja stvaraju male kutove kontakta od 132 ° (bubanj) i 116 ° (separacijski bubanj). Ove karakteristike, zajedno sa sinkronizacijom brzina bubnja, omogućuju ravan, blag i opuštajući tok usjeva. Rezultirajuća aktivna područja odvajanja mjere 3,18 m2, odnosno 2,66 m2.

Za brzo prilagođavanje svim vrstama usjeva i radnim uvjetima, svi konkavni segmenti izvršavanja podešavaju se hidraulično i paralelno u CEBIS-u. Sustav zaštite od preopterećenja pruža zaštitu od blokada. Konkavna šipka može se zabiti u usev ispred bubnja za izvršavanje. To omogućava vrlo preciznu kontrolu agresivnosti jedinice, primjerice za pouzdano odgađanje ječma. Kao i u svim ostalim parametrima izvršavanja, kontrolni sustav za šipku je integriran u CEMOS AUTOMATIC. Svi konkavni segmenti dostupni su sa strane i mogu se lako zamijeniti. S brzinama bubnja između 160 i 920 o / min, APS SYNFLOW WALKER pogodan je za sve usjeve.

CEMOS AUTO CHOPPING štedi gorivo i optimizira rezultate rezanja

Uz CEMOS AUTO CHOPPING, još jedna inovacija novih kombajna LEXION također dobiva srebrnu medalju. Tijekom kombiniranog izvršavanja sustav kontinuirano određuje udio vlage i količinu slame i automatski prilagođava položaje suprotnog noža i baze trenja u sjeckalici za slamu trenutnim uvjetima. To štedi do 10% dizelskog goriva. Korištenjem CEBIS terminala, vozač jednostavno određuje želi li raditi s najvišom kvalitetom otvora ili najvećom učinkovitošću.

CEMOS AUTO PERFORMANCE kontrolira snagu motora i brzinu vožnje

Sa CEMOS AUTO PERFORMANSE, JAGUAR održava postavljenu brzinu konstantnom i regulira snagu motora i brzinu vožnje u skladu s masom usjeva. Kako se povećava masa usjeva, prvo se povećava snaga motora, a zatim smanjuje brzina vožnje. Ako je masa usjeva manja, snaga motora smanjuje se automatski. Ovo održava konstantnu brzinu motora i uklanja nagle promjene opterećenja. To rezultira ravnomjernim protokom usjeva s velikom radnom pouzdanošću i manjom potrošnjom goriva. Vozač se rasterećuje posebno u zahtjevnim žetvenim situacijama.