Ručni senzor stanja usjeva

Trimble GreenSeeker je ekonomičan i jednostavan mjerni uređaj namijenjen procjeni stanja usjeva. Omogućuje objektivnu procjenu količine dušičnog gnojiva potrebnog za prihranu usjeva, čime se ostvaruju značajne uštede i smanjuje zagađenje životne sredine.

Karakteristike:

  • Optički senzor visoke kvalitete koji momentalno daje precizne rezultate
  • Pregledan i čitljiv ekran, čak i na direktnom suncu, prikazuje očitavanja senzora
  • Praktičan okidač za lako rukovanje, udoban ergonomski rukohvat
  • Mikro USB priključak za punjenje interne baterije, bez njenog vađenja iz uređaja

Kako radi Trimble GreenSeeker?

Pritiskom na okidač, uređaj emitira višestruke uzastopne impulse crvene i infracrvene svjetlosti, a zatim meri refleksiju od biljaka, pomoću ugrađenog senzora. Jačina reflektiranog svjetla je direktni pokazatelj stanja biljaka.

Uređaj prikazuje izmjerene NDVI vrijednosti (Normalized Difference Vegetation Index). NDVI vrijednost može da bude u rasponu od 0,00 do 0,99. Što je vrijednost veća, bolji je vigor biljke.

Izmjerene NDVI vrijednosti u kombinaciji s preporukama agronoma mogu se upotrijebiti u određivanju norme aktivne materije dušičnog gnojiva.

Koristite Connected Farm scout aplikaciju na smart telefonu ili tablet računalu, za brzo izračunavanje potrebne količine gnojiva, na osnovu očitanih vrijednosti s GreenSeeker ručnim senzorom stanja usjeva.